Films en seriesFilms en series

woensdag 26 juni 2019

Bryan Marshall uit The Spy Who Loved Me overleden

De Brits-Australische acteur Bryan Marshall is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden, meldt fansite MI6. Marshall was in 1977 te zien als Commander Talbot in The Spy Who Loved Me. Talbot is kapitein van de HMS Ranger, de onderzeeër die aan het begin van de film wordt opgeslokt door Strombergs supertanker Liparus.


Marshalls filmcarrière begint halverwege jaren 60. Hij is onder meer te zien in Alfie (1966) van Lewis Gilbert, die later ook The Spy Who Loved Me regisseert. In 1973 speelt Marshall de hoofdrol in de Nederlandse film Because of the Cats van Fons Rademakers. Ook is Bryan Marshall te zien in Pierce Brosnans speelfilmdebuut, de Britse gangsterfilm The Long Good Friday (1980).

Daarna verhuist Marshall naar Australië, waar hij in enkele soaps optreedt en het eerste seizoen van Australian's Most Wanted presenteert.In maart dit jaar overleed Shane Rimmer, die in The Spy Who Loved Me gestalte geeft aan Commander Carter, kapitein van de USS Wayne, de Amerikaanse onderzeeër die later in de film in de buik van de Liparus verdwijnt. Samen met Bond zetten beide kapiteins met hun manschappen de aanval in op het leger van Stromberg. Commander Talbot overleeft het gevecht niet.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures