Films en seriesFilms en series

maandag 10 juni 2019

Nothing but trouble...

Filmopnamen die van een leien dak gaan, daar houden de boulevardbladen niet van. Dus hebben we na een aantal tegenslagen tijdens de productie van Bond 25 te maken met een ‘vervloekte’ film. Desnoods wordt er voor de zoveelste keer een anonieme bron opgevoerd om het allemaal nog erger te laten klinken.

Licence to Kill (1989), ook vervloekt...

The Sun schrijft dit weekend op basis van een bron zonder naam dat het moeilijk wordt Daniel Craig en Rami Malek tegelijkertijd op de set te krijgen. Malek heeft een veel te drukke agenda en Craig is herstellende van zijn enkeloperatie.

Nu is het zo dat Eon Productions, de productiemaatschappij achter de James Bond-films, niet het meest communicatieve filmbedrijf is. Dit werkt automatisch speculaties in de hand. Want hoe het met Daniel Craig na de operatie is vergaan en hoelang hij precies (nog) moet herstellen, en of hij wellicht alweer op de filmset staat (of zit), daarover is nooit iets bekendgemaakt.

Dan was er nog die explosie vorige week op de 007 Stage waarbij een gewonde viel. Hierover trad Eon bij hoge uitzondering wél gelijk naar buiten. Dat kon ook niet anders, een gehavend studiogebouw is moeilijk te verbergen.

Na de explosie op de 007 Stage

De regisseurswisseling vorig jaar, en de daaruit voortkomende verschuivingen van de releasedata, waren eerdere grote tegenslagen. Bij elkaar opgeteld komt de productie van Bond 25 daarmee inderdaad op een puike jinx-score uit, maar een film produceren betekent nu eenmaal problemen op de hals halen, dat is niet exemplarisch voor James Bond.

Volgens The Sun ziet het er naar uit dat het einde van de opnamen van Bond 25 wordt verschoven naar oktober/november in plaats van september, zodat Craig en Malek de kans krijgen elkaar eens diep in de ogen te kijken.

Met de minimale beschikbaarheid van de schurk, lijkt zijn rol in de film beperkt, zoals voor vele voorgangers geldt. Dr. No toont zich fysiek pas tegen het eind van de film, zo ook de Blofeld van Donald Pleasence in You Only Live Twice (1967) en dat maakt deze twee niet minder iconisch. Het is zelfs de kracht van deze films dat de grote boef zo lang op de achtergrond blijft.Maar ook dit is speculeren. Rami Maleks beperkte beschikbaarheid was al bekend voordat hij tekende. En wil het allemaal echt niet lukken, dan bestaat er altijd nog de optie om de acteurs afzonderlijk van elkaar te filmen en dat vervolgens handig in elkaar te monteren zodat het lijkt alsof zij samen de grootste lol hebben.

Een tweede mogelijkheid is de You Only Live Twice-variant, waar de beoogde Blofeld Jan Werich van de een op andere dag werd vervangen door eerdergenoemde Donald Pleasence. Zo kan Rami Malek altijd nog de boeken in als de beste schurk die James Bond nooit heeft gehad...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures