Films en seriesFilms en series

zondag 30 juni 2019

Het charmeoffensief van Eon Productions

Het heeft even geduurd, zo'n 57 jaar om ongeveer precies te zijn; Eon Productions lijkt out of the Dark Ages into the light. In korte tijd heeft de productiemaatschappij achter de James Bond-films een aantal kijkjes achter de schermen gegeven. Alsof ze bij Eon hebben gedacht: als we nu niet ingrijpen, worden de Rupert Murdochs van deze wereld Bonds gevaarlijkste vijand ooit.


Zoals vandaag tijdens opnamen in Londen: eerst een foto van een clapperboard met daarachter Her Majesty's Cavalry, kort daarna een foto van een ontmoeting tussen Daniel Craig en diezelfde Household Cavalry, vervolgens een kort filmpje van opnamen met de Aston Martin V8 en later op de dag nóg eentje: een perfecte afbeelding van Daniel Craig met de V8 op de achtergrond (zie bovenstaande foto).Reden is (of kan zijn) de negatieve berichtgeving rondom Bond 25 de laatste maanden: een hoofdrolspeler met een enkelblessure, een set die ontploft, een script dat nog niet af is en als appendix altijd weer die regisseur die het project verliet met de daaruitvolgende vertragingen.

Eerlijk gezegd geen idee hoe dat bij andere filmproducties gaat. James Bond ligt hoe dan ook altijd onder een vergrootglas. Door als filmmakers zelf als eerste met het (slechte) nieuws naar buiten te treden, druk je negatieve speculaties de kop in. Die enkelblessure van Craig deed al de ronde voordat Eon ruim een week later eindelijk met een verklaring kwam. Als ze daar direct open over waren geweest, waren die geruchten niet nodig.

Bij de explosie op de set eerder deze maand waarbij een gewonde viel, was Eon er wel als de kippen bij. Het viel gezien de staat van de 007 Stage ook moeilijk te ontkennen: hier is iets niet goed gegaan.

Wellicht dat Eon Productions door deze opeenstapeling van ongemakken eindelijk het licht is gaan zien en social media beter laat dan nooit in positieve zin gaat gebruiken.

Inmiddels hebben we kunnen zien dat de hoofdrolspeler weer aan de betere hand is, hij een ontmoeting had met Prince Charles en we een prachtig clipje met opnamen uit Jamaica te zien hebben gekregen. Lijkt al die voorgaande narigheid toch nog ergens goed voor geweest.Wel één verzoek: om dat filmpje met de Aston Martin V8 van vanmiddag de volgende keer horizontaal te filmen...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures