Films en seriesFilms en series

maandag 7 februari 2022

Ben Whishaw verwacht niet terug te keren in Bond 26

Ondanks dat hij officieel nog van niets weet, verwacht Ben Whishaw niet terug te keren in de volgende James Bond-film. Dat zegt de Q-acteur tegen de BBC. Whishaw vermoedt dat de filmreeks weer met een schone lij gaat beginnen.


Nu Daniel Craig zijn James Bond-personage definitief achter zich heeft gelaten, vindt Whishaw het logisch als de Bond-producenten er voor kiezen ook hem niet meer terug te vragen als Q. Volgens de BBC heeft niemand van de vaste cast nog gehoord of hij of zij mag terugkomen.

Over Bond 26 is vooralsnog niets bekend. De zoektocht naar een nieuwe James Bond is volgens producent Barbara Broccoli nog niet begonnen. Dat houdt met redelijk grote zekerheid in dat er verhaaltechnisch nog nul komma nul op papier staat. Het heeft dan ook geen enkele zin de vaste bijrolacteurs op de hoogte te stellen van de plannen, want die plannen zijn er gewoonweg nog niet. Voor hetzelfde geld gaat Bond 26 er nooit komen, ondanks de belofte aan het eind van No Time to Die dat James Bond terug zal keren.

Ben Whishaw deed zijn intrede als de kwartiermeester van MI6 in Skyfall (2012). Een rol die hij vervolgens ook in Spectre (2015) en No Time to Die (2021) gestalte gaf. Terugkerende acteurs Ralph Fiennes als de nieuwe M en Naomie Harris als Miss Moneypenny volgden hetzelfde pad als Whishaw.

Skyfall (2012)

In vroeger tijden waren M, Q en Moneypenny in de gedaanten van respectievelijk Bernard Lee, Desmond Llewelyn en Lois Maxwell vaste prik bij iedere Bond-film. Dat was tevens een tijd dat de Bond-films aan de lopende band werden geproduceerd.

Met de komst van Daniel Craig in Casino Royale (2006) werden voor het eerst de rollen van Q en Moneypenny niet gebruikt. Ook het vervolg Quantum of Solace (2008) liet deze personages onvermeld. Pas in Skyfall werd het tweetal, na een afwezigheid van tien jaar, geherintroduceerd.

In de laatste film No Time to Die wordt subtiel verwezen naar Q’s homoseksualiteit. Een verwijzing die volgens de eveneens homoseksuele Ben Whishaw verder uitgebouwd had mogen worden.

No Time to Die (2021)

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures