Films en seriesFilms en series

dinsdag 22 februari 2022

Bond-track Eric Clapton lijkt gevonden

update 23 februari 2022

Een verloren gewaande track voor de James Bond-film Licence to Kill uit 1989 lijkt gevonden. In dit stuk is niemand minder dan gitarist Eric Clapton te horen.

De authenticiteit van deze muziektrack is nog niet met honderd procent vast te stellen, maar lijkt origineel.

De track werd recentelijk gedeeld op Soundcloud door een Clapton-fan. Het originele bericht is inmiddels verwijderd.

De muziekscore van Licence to Kill is van de hand van de Amerikaanse filmcomponist Michael Kamen (1948 – 2003). Kamen werkte regelmatig samen met Eric Clapton, onder meer voor de soundtrack van de Lethal Weapon-serie. De samenwerking voor Licence to Kill bracht echter niet het gewenste effect, waardoor de track waarop Clapton te horen is nooit werd uitgebracht.

Eric Clapton en Michael Kamen

Op Twitter wordt door volgers van MI6 HQ druk gespeculeerd over de authenticiteit van de muziek.

Clapton-fan Michael Sawin gaf op Soundcloud aan dat de opname van de track plaatsvond in februari 1989 in de Townhouse Studios in Londen. Sawin ontving een cassettebandje met bovenstaande muziek van een medewerker van de inmiddels gesloten muziekstudio.

In The Music of James Bond van Jon Burlingame is te lezen dat daags na de opname zelfs een videoclip is opgenomen met Eric Clapton, Michael Kamen en de originele gitarist van de James Bond Theme Vic Flick, die ook op de track te horen is. Waar deze clip is gebleven, is een raadsel.

Inmiddels is contact opgenomen met Vic Flick. Flicks zoon liet in een e-mailreactie weten te twijfelen aan de echtheid van de verloren gewaande Clapton-track.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures