Films en seriesFilms en series

woensdag 26 september 2012

Eerste indruk Bond 50 blu-raybox

Opvallend klein die doos. Waarom ook niet, zo'n schijfje neemt immers niet zoveel plaats in. Het ziet er buitengewoon strak uit. En in het echt valt die cover (die bij de eerste presentatie nog wat tegenviel en later iets werd veranderd) toch best wel mee.


De oude films zijn nog steeds oudere films. Naarmate je de nieuwere films bekijkt, is de beeldkwaliteit gewoon beter. Maar wees gerust, Dr. No heeft er nog nooit zo scherp uitgezien. Neem als goed voorbeeld de introductie van Auric Goldfinger, die in de verte gezien door een dubbelganger wordt gespeeld. Dit is in high definition toch wel overduidelijk.


Hierbij een eerste indruk van de box in plussen en minnen:

PLUS

• De film start lekker snel. Na het verplichte Fox-logo kun je de leeftijdsclassificering doorskippen en met de film beginnen. Bij de Special Edition dvd's uit 2006 duurde het soms minuten voordat je door alle verplichte meuk heen was.
• Zoals dat voor veel blu-rays geldt is ook hier het menu makkelijk op te roepen en hoef je niet weg uit de film.
• De overbodig moeilijke menu-titels zoals 'Mission Control' en 'Mission Dossier' zijn uit het hoofdmenu verdwenen en vallen nu gewoon onder extra's.
> Voor de ingebakken titels (closed captions), zoals bijvoorbeeld 'Arkangel Chemical Weapons Facility' uit GoldenEye, zijn weer de originele versies gebruikt. Bij de Ultimate Editions waren dit over het algemeen ondertitels.
• Het menu is volledig Nederlands en de film heeft ook automatisch Nederlandse ondertiteling. Dit kun je natuurlijk uitzetten.
• Verrassend: Casino Royale heeft hetzelfde menu als alle eerdere films.
• Ruimte opengelaten voor Skyfall (anders was het geen 50 maar 46 jaar Bond geweest)
• Een bonusdisc met o.a. promomateriaal van Skyfall en een kijkje bij de expositie Designing Bond.
• De box zelf is lekker compact en de discs zijn twee per pagina ingeschoven in de boeken. De schijfjes laten zich makkelijk pakken, waardoor ze minder snel zullen beschadigingen (wat namelijk wel gebeurde bij de Ultimate Editions).

MIN

> Quantum of Solace is de enige met een afwijkend menu, namelijk gewoon die van de dvd-editie uit 2009.
• De menu's zijn, naast een andere indeling, gelijk aan die van de Ultimate Editions uit 2006.
• Voor iemand die de jaartallen van de films niet in het geheugen heeft (en dat zullen best veel mensen zijn) is het lastig om een schijfje terug te plaatsen. Moet dat in het boek 1962 - 1981 of 1983 - 2012? En welke bladzijde moet ik dan hebben?
• Voor de puristen (ik vind dat niet erg) hebben de meeste vroege Bond-films geen originele monotracks.
• Die bonusdisc stelt geen reet voor! De docu Bond zijn (Being Bond) bestaat uit oude interviews met de Bond-acteurs en is, net als de rest van het aanbod op deze bonusdisc, bijzonder kort.
• Voor de internationale markt natuurlijk handig: een kartonnetje per land/taal om de doos heen. Op dat karton staat die blauwe blu-raybalk aan de bovenkant en achterop de specificaties van de doos. Maar met die plakkertjes ziet het er wel amateuristisch uit.
• De foto van Roger Moore op de pagina van Moonraker en For Your Eyes Only staat in spiegelbeeld. Bovendien heeft Moore vier 'eigen' pagina's en Connery maar twee. Dat is een beetje zeuren van mijn kant, maar dat komt simpelweg omdat de films per twee zijn verdeeld en Connery de pech heeft een keer met Lazenby (You Only Live Twice en On Her Majesty's Secret Service) te moeten delen en een keer met Moore (Diamonds Are Forever en Live and Let Die).

2 opmerkingen:

LVA zei

'ingebakken titels' heten 'closed captions' in het Engels. Is inderdaad véél mooier dan ondertitels (volgens mij hadden de Special Editions wel nog closed captions).

Ik ga de box wel kopen, maar niet nu direct (of ik zet hem op mijn verlanglijstje voor december).

JW Pepper zei

http://frontpage.fok.nl/advertentie/564636/1/1/100/james-bond-50-maar-forever-young.html

Ik wacht nog even met het kopen van de box, hoe moeilijk dat ook is. Maar waarschijnlijk zal er dus volgende week vrijdag een speciale actie/korting zijn... Ik ben benieuwd!


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures