Films en seriesFilms en series

zaterdag 15 september 2012

Showbiz: 'Adele zingt Skyfall-theme'

Titel van het nummer: Skyfall


Website Showbiz 411 weet het zeker: Adele zingt de titelsong van Skyfall. Getiteld: Skyfall.

De naam van de Britse soulzangeres dook vorige week na een jaar radiostilte weer op in relatie tot de nieuwe Bond-film. Begin deze maand is zij namelijk gespot bij de Abbey Road Studios in Londen, waar momenteel de muziek van de Skyfall wordt opgenomen. De optelsom, gesterkt door de geruchten van vorig jaar, was makkelijk gemaakt.

De titel van het lied draagt sinds tien jaar ook weer de titel van de film. De voorgaande titelsongs You Know My Name (van Chris Cornell voor Casino Royale) en Another Way to Die (van Jack White en Alicia Keys voor Quantum of Solace) braken met een decennialange traditie.

Eerder waren alleen Nobody Does It Better uit The Spy Who Loved Me (1977) en All Time High van Octopussy (1983) songs die de titel van de film omzeilden. En natuurlijk heeft ook Dr. No geen lied met die naam, maar ook geen officiële titelsong, want daarvoor werd de James Bond Theme gebruikt.


Met Adele als uitvoerende is het sinds A View to a Kill (1985) van Duran Duran voor het eerst in lange tijd dat een Britse artiest de song van een Bond-film voor rekening neemt. A View to a Kill werd de hoogst genoteerde Bond-song ooit.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures