Films en seriesFilms en series

dinsdag 26 februari 2019

Bond 25 filmt eind maart een week in Noorwegen

Het filmen van Bond 25 gaat nu echt bijna beginnen. Dat bevestigen Noorse media vandaag. Voor eind maart staan er filmopnamen gepland in de Noorse gemeente Nittedal. Vorige week werd bekend dat daar een filmset in aanbouw is.


Bewoners van het district Romerike, waaronder Nittedal valt, hebben een brief ontvangen waarin staat dat er vanaf 25 tot 31 maart filmopnamen in het gebied plaatsvinden. De plaatselijke krant Romerikes Blad heeft documenten in handen gekregen waaruit blijkt dat het productiebedrijf Truenorth Norway namens B25 Limited een aanvraag heeft ingediend bij de arbeidsinspectie voor het werken met kinderen. De documenten bevestigen dat delen van de 25e James Bond-film worden opgenomen op Romerike.

Het gaat om een scène getiteld:

Meisje op sneeuw en ijswater. Waarin een kind op een indringer schiet en vervolgens over het ijs op de vlucht slaat voor een tweede indringer.

Dit klinkt als het verhaal dat Madeleine Swann in Spectre (2015) aan James Bond vertelt. Tijdens de treinrit door Marokko geeft Madeleine aan dat zij een grondige hekel heeft aan vuurwapens, omdat haar vader, Mr. White, ooit werd bezocht door een moordenaar. Madeleine was destijds nog klein, maar groot genoeg om te weten dat er in het gootsteenkastje een pistool verborgen lag. Zij pakte dit en schoot de belager van haar vader dood.
 

Met deze scène eind volgende maand op het programma, ziet het er naar uit dat het filmen van Bond 25 nog vóór april gaat beginnen. Aanvankelijk stond de eerste opnamedag gepland voor maandag 4 maart. Met het verschuiven van de releasedatum naar 8 april 2020, lijkt die datum niet meer noodzakelijk. Tegen het eind van volgende maand wordt een persconferentie over de nieuwe film verwacht.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures