Films en seriesFilms en series

donderdag 28 februari 2019

Nieuwe CIA-agent voor Bond 25

Rami Malek nog steeds gewild als schurk


Veel nieuws vandaag rond Bond 25. Zo melden onder meer Variety en Empire dat de Amerikaanse acteur Billy Magnussen in de race is voor de rol van CIA-agent. Of dit een collega of een vervanger van Felix Leiter moet worden, is nog niet bekend. De vraag blijft of Jeffrey Wright, die tweemaal eerder Felix speelde, na Quantum of Solace (2008) weer eens terugkomt.

Billy Magnussen (Foto: Crookes Magazine)

Billy Magnussen was eerder te zien in de Netflix-serie Maniac van Bond 25-regisseur Cary Fukunaga. Daarin speelde ook Emma Stone, die eerder als mogelijke Bond-girl werd genoemd. Echter is dat gerucht inmiddels de kop ingedrukt.

Lupita Nyong’o
Over de Bond-girls lijkt volgens de filmbladen vooralsnog geen besluit genomen. De naam van Lupita Nyong’o doet volgens Collider nog steeds de ronde. Over de eerdergenoemde Dakota Johnson wordt niet meer gesproken.

De productie van Bond 25 is op zoek naar een actrice voor de rol van beginnend MI6-agente en een actrice voor een rol die vergeleken kan worden met die van Olga Kurylenko in Quantum of Solace, die in deze film opereert als Boliviaanse geheim agent.

Recente Oscar-winnaar Rami Malek schijnt momenteel in onderhandelingen te zijn over de rol van de grote schurk in Bond 25. Probleem was eerder dat hij contractueel verbonden is aan het laatste seizoen van de tv-serie Mr. Robot. Nu met de nieuwe verschijningsdatum van 8 april 2020, lijkt het erop om Malek later in het opnameschema van Bond 25 te plannen. De opnamen van Mr. Robot lopen tot juli. Als het voor hem meezit kan hij daarna gelijk door naar James Bond. Malek zal door het winnen van de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol zondag alleen wel iets duurder zijn geworden.

Rami Malek zondag met zijn Oscar

Het zou na Javier Bardem in Skyfall (2012) en Christoph Waltz in Spectre (2015) voor de derde keer op rij zijn dat een Oscar-winnaar wordt gecontracteerd in de rol van hoofdschurk. Eerder ging alleen Christopher Walken hen voor in A View to a Kill (1985). Echter is Malek de enige van het rijtje die de prestigieuze prijs ontving voor een hoofdrol, de anderen wonnen hem voor een bijrol. Waltz zelfs tweemaal.

Empire meldt overigens nog dat de releasedatum van Bond 25 in Engeland op 3 april 2020 staat. Eerder was alleen de datum van 8 april bekend, dat zal de Amerikaanse première zijn. De verschijningsdatum van de nieuwe Bond-film in Nederland is op 9 april 2020.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures