Films en seriesFilms en series

woensdag 13 februari 2019

The Bond 25 Announcement

Vandaag is het precies de allerlaatste dag dat we het nog een jaar zonder nieuwe Bond-film moeten doen. Minder cryptisch: morgen over een jaar is de wereldpremière van de 25e James Bond-film. De eerste Bond sinds Spectre op 26 oktober 2015 uitkwam. We zijn wel toe aan een nieuwe film...


Met nog enkele weken voor de boeg voordat op 4 maart het filmen van Bond 25 dan eindelijk kan beginnen, weten we eerlijk gezegd nog bar weinig over de nieuwe film. Weinig officieel althans. Eon Productions houdt de lippen stijf op elkaar tot de persconferentie die ergens over twee weken zal plaatsvinden, zo is de verwachting.

Om die van Spectre op 4 december 2014 als voorbeeld te nemen, daarvan werd twee dagen van te voren bekendgemaakt dat de grote ‘Bond 24 Announcement’ eraan zat te komen. De spanning op de website van 007.com werd met een aftelklok langzaam opgebouwd, tot het moment dat regisseur Sam Mendes en producent Barbara Broccoli, onder het toeziend oog van de wereldpers en de kijkers via het online videokanaal, het podium betraden om de titel, de belangrijkste medewerkers, de Aston Martin en vervolgens de cast bekend te maken.Zoiets zal het deze keer ook wel zijn. Veel spectaculairder hoeven we niet te verwachten, al weet je het nooit.

Wat we voor nu officieel weten is dat de film wederom wordt geproduceerd door Barbara Broccoli en Michael G. Wilson in samenwerking met MGM, dat Daniel Craig voor de vijfde maal de hoofdrol vertolkt, Cary Joji Fukunaga neemt de regie op zich en de film wordt gedistribueerd door Universal Pictures en (binnen de Verenigde Staten) door Annapurna Pictures. De werelwijde premièredatum is 14 februari 2020.

Daar komt het wat betreft het nieuws van het officiële 007-kanaal wel zo'n beetje op neer. Andere bekendmakingen, zoals de deelname van Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q en Naomie Harris als Moneypenny, zijn door de acteurs zelf naar buiten gebracht en mogen we daarom voor waar aannemen. Evenals de deelname van cameraregisseur Linus Sandgren.

Verder zou Léa Seydoux weer meedoen als Madeleine Swann, en staan Emma Stone en Dakota Johnson hoog genoteerd als de twee vrouwelijke hoofdrolspelers. Rami Malek wordt getipt als kanshebber voor de grootste schurkenrol.

Daniel Craig met Léa Seydoux

Na het vertrek van Danny Boyle in de zomer van vorig jaar, zouden Neal Purvis en Robert Wade zijn teruggehaald om weer aan het scenario te werken en zelfs Paul Haggis van Casino Royale en Quanum of Solace zou een bijdrage hebben geleverd aan het script, waar ook regisseur Fukunaga zelf aan heeft geschreven. Dat is echter allemaal opgevangen uit de media het laatste halfjaar en veel daarvan zal ook wel waar zijn, maar vooralsnog is het wachten op een officiële bekendmaking.

Datzelfde geldt voor de locaties, waarvan Noorwegen, Italië en ook Canada op de nominatie staan. De aanwijzingen zijn sterk, maar zeker weten doen we nog niks.

Naast de bekendmaking van alle bovengenoemde namen, wordt uiteraard halsreikend uitgekeken naar de titel van de film, zodat Bond 25 eindelijk zijn naam krijgt. Shatterhand is een titel die vorig jaar opdook, veel eerder werd Never Dream of Dying genoemd, en The Property of a Lady, Risico en The Hildebrand Rarity behoren als laatst overgebleven Ian Fleming-titels nog steeds tot de mogelijkheden. 007 in New York is de enige titel waar we niet van uit hoeven gaan.

‘The Bond 25 Announcement’, over een week of twee...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures