Films en seriesFilms en series

zaterdag 23 februari 2019

Mogelijke filmset Bond 25 in Noorwegen

Noorse media geloven dat James Bond naar het plaatsje Hakadal komt. Momenteel vindt daar een constructie van een bouwwerk plaats, waarover nogal geheimzinnig wordt gedaan. En aangezien de productie van Bond 25 een grote som geld van de Noorse overheid heeft ontvangen om daar te komen filmen, lijkt het erop dat het om de filmset van de nieuwe Bond-film gaat.

De constructie in Hakadal (Foto: Tore Kristiansen)

Hoewel (zoals bijna alles rond de nieuwe Bond-film) nog niets officieel is bevestigd, lijkt het er sterk op dat 007 naar Noorwegen komt. Al eerder werd bekend dat het Noorse Filminstituut zo’n 5 miljoen euro subsidie beschikbaar stelt voor een filmproductie die staat geregistreerd onder de naam ‘B25’.

Op de locatie in Hakadal wordt momenteel een huis gebouwd. Vlakbij bevindt zich een open plek waar plaats is voor zo’n honderd voertuigen. In de wijde omtrek zijn beveiligers gestationeerd om pottenkijkers te weren.

Het tafereel doet denken aan september 2014, toen de eerste foto’s van een bouwwerk in het Oostenrijkse Obertilliach opdoken. Hier werden destijds uiteindelijk sneeuwscènes voor Spectre (2015) opgenomen, waarin James Bond met een vliegtuig zonder vleugels door een houtschuur dendert.

Spectre (2015)

Of er in Noorwegen opnieuw voor sneeuwscènes wordt gekozen, lijkt gezien het opnameschema weinig aannemelijk. De sneeuw die er nu ligt, is straks natuurlijk weg als de camera’s van Bond 25, zoals het er nu naar uitziet, vanaf april gaan draaien.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures