Films en seriesFilms en series

maandag 8 april 2019

Actrice Nadja Regin (87) overleden

Op 87-jarige leeftijd is de in Servië geboren actrice Nadja Regin overleden, meldt 007.com. Regin had twee korte rollen in de opeenvolgende James Bond-films From Russia with Love (1963) en Goldfinger (1964).


In haar eerste optreden speelt Regin de maîtresse van Kerim Bey. Zij is degene die hem afleidt van zijn werk, waardoor Kerim ternauwernood weet te ontkomen aan een aanslag met een kleefbom.

Nadja Regin met Pedro Armendáriz in From Russia with Love (1963)

In Goldfinger is zij de dame met wie James Bond nog een ‘unfinished business’ heeft af te handelen. Na het vernietiging van de heroïneplantage van Mr. Ramirez, blijkt buikdanseres Bonita onder één hoedje met de vijand te spelen. Terwijl James Bond een innig moment met haar beleeft, ziet hij in de reflectie van haar ogen een aanvaller naderen, waarna 007 deze Capungo na een wild gevecht elektrocuteert in het bad. Bonita blijft met hoofdpijn achter als Bond teleurgesteld de ruimte verlaat en besluit: ‘Shocking. Positively shocking.’

Nadja Regin heeft na haar twee James Bond-optredens nauwelijks nog geacteerd. Zij is in korte tijd de tweede actrice uit Goldfinger die overlijdt. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Tilly Masterson-actrice Tania Mallet (77) het tijdige voor het eeuwige had verwisseld.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures