Films en seriesFilms en series

zondag 14 april 2019

Nóg een schrijver voor Bond 25...

Een grote kostenpost voor de nieuwe James Bond-film lijkt vooral het schrijverscollectief te zijn. Daily Mail meldt dat schrijfster en actrice Phoebe Waller-Bridge eerder dit jaar aan het script van Bond 25 heeft geschreven. Het vrouwelijk aandeel aan de nieuwe Bond is namelijk totaal anders dan we gewend zijn, een vrouwelijke schrijver was daarom nodig om het script aan te scherpen, aldus het Britse dagblad.

Phoebe Waller-Bridge

Dit zou een spoiler kunnen zijn, dus:Wat hier allemaal van waar is; de Daily Mail noemt geen bron. Het geeft in ieder geval een totaal andere draai aan het pad waar James Bond zich normaal gesproken op beweegt. Het verhaal van de krant sluit echter wel aan bij het einde van de vorige Bond-film Spectre (2015), waarin Bond met Madeleine de toekomst tegemoet rijdt.

Happy end in Spectre (2015)

Als bovenstaand verhaal juist is, dan was dit idee er al langer voordat Waller-Bridge werd ingehuurd. Het is dus niet haar inbreng, zij heeft punten op de i moeten zetten. Zoals Scott Z. Burns onlangs nog heeft gedaan, vermoedelijk Paul Haggis daarvoor, evenals regisseur Cary Fukunaga. Vaste schrijvers Neal Purvis en Robert Wade zijn degenen die de basis hebben aangeleverd, en wie weet wat er is overgebleven van de ideeën van Danny Boyle en John Hodge.

Opmerkelijk eigenlijk dat na Dr. No (1962) en From Russia with Love (1963) nooit meer een vrouw tussen de schrijverscredits heeft gestaan bij een Bond-film. Johanna Harwood was degene die aan de eerste twee Bond-films meeschreef.

Phoebe Waller-Bridge (33) is vooral bekend van Fleabag en Killing Eve.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures