Films en seriesFilms en series

donderdag 4 april 2019

Bollinger komt met speciale James Bond-champagne

Om de goede relatie tussen champagnehuis Bollinger en Bond te vieren, komt de eerste eind dit jaar met een speciale James Bond-cuvée. Dat meldt The Advertiser vandaag. Volgens het artikel is dat om de veertigjarige band tussen de twee wereldmerken te benadrukken. Echter wordt Bollinger al langer dan veertig jaar door Bond gedronken.


Sinds Octopussy (1983) is Bollinger hét champagnemerk waar Bond onafgebroken twaalf films aan nipt. Voordat Bollinger zijn intrede in de Bond-films deed, was Dom Pérignon de champagne waar 007 zich aan laafde.

Het omslagpunt ligt bij Live and Let Die (1973) waar Bond beide champagnes tot zich neemt. Voor het eerst wordt Bollinger in de Bond-films bij naam genoemd:

„I’d like a bottle of Bollinger, please. Slightly chilled... Two glasses.”
Roger Moore als James Bond in Live and Let Die

Earl Jolly Brown met een dienblad Bollinger in Live and Let Die (1973)

Het duurt daarna nog twee films met Dom Pérignon, voordat Bollinger bij Moonraker (1979) weer zijn intrede doet. Dat is dit jaar inderdaad precies veertig jaar geleden.

Veertig jaar geleden: Roger Moore met Leila Shenna in Moonraker (1979)

Welk merk Roger Moore er samen met Mrs. Brosnan in For Your Eyes Only (1981) doorheenslobbert, blijft dubieus. Het zijn zeker drie flessen die door de kamer slingeren. Deze champagne schijnt het in ieder geval goed te doen met oesters.

Vanaf Octopussy is het hoe dan ook definitief gedaan met Dom Pérignon en wordt, naast een hoeveelheid aan andere dranken, enkel nog voor champagne van Bollinger gekozen.

Cassandra Harris en Roger Moore aan de champagne in For Your Eyes Only (1981)

Kristina Wayborn en Roger Moore in Octopussy (1983)

Hoewel hij het nauwelijks drinkt, doet bij Tomorrow Never Dies (1997) ook Heineken zijn intrede in de Bond-films. Een biercommercial voor Bond 25 schijnt vorig jaar al te zijn opgenomen.

Met dank aan Corneel Vanfleteren voor de tip.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures