Films en seriesFilms en series

zondag 12 augustus 2018

Hannah and her sister

'Zus Gemma Arterton op auditie voor Bond 25'


Hannah Arterton, het zusje van voormalig Bond-girl Gemma Arterton, mag volgens The Mirror auditie doen voor een rol in Bond 25. Casting voor de nieuwe Bond-film, waarvan de opnamen in december gaan beginnen, zouden momenteel volop aan de gang zijn.

Hannah (rechts) and her sister

De 29-jarige Hannah Arterton timmert als actrice al enkele jaren aan de weg. Momenteel is zij te zien in de Netflix-serie Safe (2018).

Mocht Hannah inderdaad een plaats naast Daniel Craig in de wacht slepen, dan is het voor het eerst in de geschiedenis van de Bond-films dat er twee zussen een rol in de filmserie hebben. Ook nog eens met dezelfde James Bond-acteur naast zich. Gemma Arterton speelde naast Daniel Craig als 007 in Quantum of Solace (2008) de leuke rol van Agent Fields.

Daniel Craig en Gemma Arterton in Quantum of Solace (2008)

Hoewel de familiebanden áchter de schermen via Cubby Broccoli, via stiefzoon Michael G. Wilson naar dochter/halfzus Barbara Broccoli (zij en Michael hebben dezelfde moeder) lopen, is daar vóór de schermen zelden sprake van geweest. En sinds enkele films leert de derde generatie, in de persoon van Michael Wilsons zoon Gregg, de kneepjes van het producentenvak.

Enige rollen van betekenis onder familieleden waren die van Pedro Armendáriz jr. in Licence to Kill (1989), die in de voetsporen trad van vader Pedro sr. uit From Russia with Love (1963), en die van de vrouw van voormalig 007 Pierce Brosnan, Cassandra Harris, die te zien was als gravin Lisl von Schlaff in For Your Eyes Only (1981).

Gemma Arterton liet zich vorig jaar overigens nogal negatief uit over haar deelname aan Quantum of Solace. Zolang Hannah nu maar niet teveel naar zuster luistert...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures